Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2013 12:04 - Да се подготвим за идващото лято
Автор: kolektoriipaneli Категория: Бизнес   
Прочетен: 764 Коментари: 0 Гласове:
0



Няма някаква кой знае, каква подготовка за ползване на слънчев панел или по-точно на слънчева система за затопляне на вода от слънцето. Ако сте стигнали до извода, че ви е скъпо да плащате скъп ток през лятото, когато топлата вода така или иначе се ползва в пъти повече, то тогава е ясно, ще ви трябва соларна система или така наречените слънчеви колектори. Трябва да знаете, че няма друг начин, друг по-евтин начин за да ползвате почти 6 месеца топла вода на такава цена. Всъщност за цена не трябва въобще да говорим, защото след еднократното капиталовложение, няма други разходи. Естествено, някой ще попита - "Помпата не консумира ли ток?", да, консумира, но пренебрежимо малко - от 35 до 60 вата. Това е по-малко от една осветителна крушка.
  И така, до тук е ясно, че за да се подготвим за лятото, трябва да имаме поне слънчев панел и подходящ бойлер за него. Бойлера е основна част от соларната система, и за това също трябва да сте наясно при покупката му, дали ще изберете правилният модел и вид. На моделите няма да се спирам, тъй, като все по-често се появяват нови фирми и производители и естествено не е нужно да ги коментираме, защото за всеки модел е определяща цената. Не може евтин бойлер да е качествен, както и обратното. Вида на бойлера обаче има значение. Бойлера задължително трябва да притежава серпентина или мантел. И серпентината и мантела са необходими за да може затоплената от слънцето вода (флуид) да може да затопли водата от водопровода, която всъщност ползваме ние. Убеден съм, че когато в магазина попитате за бойлер, подходящ за соларни инсталации, то продавачът или консултантът ще ви обясни много подробно, какъв модел и вид бойлер да си копите.
  Вече притежавате слънчев панел и подходящ бойлер за соларна инсталация. Какво друго ви е необходимо? Ами освен фитингите и тръбите, които ще "транспортират" водата (флуида) от слънчевият панел до бойлера за соларни системи, ще ви трябва и помпена група. Това съоръжение представлява нещо, като кутия (цялото е обвито в изолационни материали и за това прилича на кутия), където са събрано компактно предпазен клапан, възвратен клапан, помпа и по някога електроника за управление на соларната система. Има в повечето магазини специализирани в продажба на слънчеви системи за затопляне на вода от слънцето



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolektoriipaneli
Категория: Бизнес
Прочетен: 12069
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Спечели и ти от своя блог!
Архив